Eerst even voorstellen.

Mijn naam is Marianne, geboren in 1989 , moeder van 2 zoontjes en eigenaar van mijn trouwe duitse herder Bayley, mijn waakse mechelse herder Bowie, mijn sociale labrador Kaya, mijn schuwe ex zwerver kater DJ en mijn brutale poes Koosje (geen raampje moet open staan van de auto oid want mevrouw is maar een klein gaatje nodig om de auto te doorzoeken naar wat lekkers of gewoon te relaxen). Een dierenliefhebster in hart en nieren. 

Altijd al gek op dieren geweest en in het bijzonder honden dus het was voor mijn familie ook totaal geen verrassing dat ik iets met dieren wilde gaan doen. Tijdens de opleiding die ik in 2010 heb mogen halen heb ik overal en nergens stage gelopen, paardensportbedrijven, dierenparken, kinderboerderijen, asiels, hondenkennel (fok), dierenspeciaalzaken, trimsalon, melkveebedrijf en een dierenpension. 

Zoals de site al doet vermoeden is de laatste stage blijven hangen en wist ik vanaf dat moment dat dit is wat ik wilde gaan doen. Na de geboorte van mijn jongste zoon in 2014 kwam ik weer terecht bij het dierenpension waar ik stage heb mogen lopen om dit keer te mogen meemaken of het echt iets is wat ik zelf zou willen zoals ik destijds ook vol overgave stond te vertellen tijdens de stage. Ik heb hier 2 jaar lang ervaring op mogen doen en naarmate de jaren vorderde hoe meer zin ik er in kreeg om mijn eigen bedrijf hierin te starten. Maar ja dat wil uiteraard niet in een rijtjeswoning. Toen mijn baas en bazin besloten om langzaam aan te stoppen besloten mijn destijds partner en ik om de sprong te wagen en hebben we onze woning verkocht en zijn wij op zoek gegaan naar een woning waar een pension gerealiseerd kon worden. Na lang zoeken en veel bloed zweet en tranen hadden wij die gevonden en kregen we eind 2016 groen licht van de gemeente en bestond het bedrijf wat binnen een half jaar al uitgroeide tot het aantal kennels waar ik nu op zit.

Met veel liefde en plezier probeer ik het voor alle dieren zo prettig mogelijk te maken. Vaak zult u mij horen zeggen dat het uiteraard anders is als thuis maar ik de dieren opvang op de manier zoals ik mijn honden/katten zou opgevangen zien willen worden. Bij de een kost het amper moeite om het verblijf prettig te maken bij de ander duurt het even voor de knop om gaat. Ik neem altijd een aantal dagen de tijd bij een dier dat niet op zijn/haar gemak is in het begin om deze rustig aan mij en de nieuwe situatie te laten wennen. Dit kan betekenen dat ik erbij in het verblijf kom zitten en steun bied of dit betekend dat ik het dier eerst met rust laat (op de uitlaat momenten na uiteraard) tot deze zelf laat merken dat hij/zij er aan toe is om contact te maken. Ik push geen enkel dier wil een dier geen aai over de bol en liever zn eigen gang gaan dan mag dat hier!


Het pension. 


Het pension bevind zich in een geisoleerde schuur van ca. 48 meter x 16 meter. Hierin bevinden zich het kattenverblijf met plek voor maximaal 5 katten (solitaire en duo-opvang mogelijk) en de 36 ruime hondenkennels (solitaire en duo-opvang mogelijk voor maximaal 40 honden). In de wintermaanden worden de hondenverblijven middels een palletkachel verwarmd en bevind zich een kacheltje in het kattenverblijf. In de zomermaanden is het pension heerlijk koel, prettig voor de honden en katten het gehele jaar door.

Hondenverblijven:

Het pension heeft 2 maten honden kennels, de kleine kennels van 2 meter x 2 meter gebruiken wij over het algemeen voor solitaire opvang van de honden of 2 kleine honden uit een huishouden, de grote kennels van 3 meter x 2 meter zijn voor meerdere honden uit een huishouden.
In elke kennel ligt een vlonder, eventueel een kleedje en ook voerbakken zijn er aanwezig. Zo ligt de hond niet direct op de vloer. De honden gaan minimaal drie keer daags 1 uur naar buiten (afhankelijk van het weer en het aantal  roedels wat ik kan maken uiteraard) is het mooi weer verblijven ze langer op 1 van de vier ruime speelweides om lekker te kunnen spelen met soortgenoten, snuffelen of graven. Bijna alles mag bij dierenpension Bayley's Hoeve.

Kattenverblijven:

Achter in het pension bevind zich het kattenverblijf. Dit is een omgetoverde blokhut. Hierin staat een kattenflat met plek voor maximaal 5 katten. Zolang de katten allemaal goed overweg kunnen met elkaar zullen de nachthokjes open blijven staan en kunnen de katten zelf kiezen waar en wanneer ze ergens willen liggen of spelen. Het buitenrennetje voor de katten is door de katten zelf via een tunneltje te bereiken. 'S nachts gaan de katten naar binnen en zal de toegang naar de buitenren afgesloten worden. Door middel van een (tot nu toe) zeil worden de katten en hondenverblijven van elkaar gescheiden. 

Bij ons zijn alle rashonden welkom, echter behoud dierenpension 'Bayley's Hoeve' zich het recht om een huisdier om wat voor reden dan ook te weigeren voor opvang.